Robbert Gobbens, Voorzitter V&VN Geriatrie & Gerontologie

Bio:

Robbert Gobbens heeft veel ervaring als wijkverpleegkundige, docent en onderzoeker. Hij is als lector Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen verbonden aan Hogeschool Inholland en Zonnehuisgroep Amstelland. Ook is hij sinds 2022 bijzonder hoogleraar Professionalisering van de verpleging en verzorging in de ouderenzorg aan Tilburg University.

Vanaf 2005 voert hij onderzoek uit naar kwetsbaarheid (in het Engels ‘frailty’) bij ouderen. Tijdens zijn promotieonderzoek ontwikkelde hij de Tilburg Frailty Indicator (TFI), een instrument waarmee kwetsbare ouderen kunnen worden geïdentificeerd. Hij heeft meer dan 100 artikelen gepubliceerd in peer reviewed tijdschriften. Daarnaast richt Robbert zich op de implementatie van Leer- en InnovatieNetwerken (LINs) in ouderenzorginstellingen. In deze LINs wordt de verbinding gemaakt tussen praktijk, onderzoek en onderwijs.

Hij is vanaf de oprichting van V&VN al actief voor deze vereniging. Momenteel is Robbert voorzitter van V&VN afdeling Geriatrie en gerontologie (ongeveer 900 leden) en is hij lid van de wetenschappelijke adviesraad van het kennisinstituut.

  • De Stallen, Rembrandt, Theater

    Opening

    Datum: 13 sep 2024Tijd: 09:15 - 09:30 CET